آموزش نقشه خوانی میلگرد

ساخت وبلاگ

نحوه نقشه خوانی میلگرد

نحوه نقشه خوانی میلگرد، یکی از مهم ترین تکنیک هایی است که مهندسین عمران، کارگران و پیمانکاران باید به آن مسلط باشند. تسلط بر نقشه این مقاطع فولادی، نه تنها از برش نادرست و نا به جای آن جلوگیری می کند، بلکه کیفیت اجرای آرماتوربندی را افزایش می دهد.

کسب دانش و مهارت نقشه خوانی آرماتور، کاملا تجربی است و دروس تئوری تنها بخشی از آن هستند. بنابراین توصیه می کنیم اطلاعات ارائه شده در این مقاله از دانشنامه فولاد مهراد را در پروژه های واقعی آنقدر به کار بگیرید، که به بخشی از تخصص و تجربه شما تبدیل شوند.

پیشنهاد نویسنده: فروش انواع مقاطع فولادی

مبانی نقشه خوانی میلگرد، از اصول اولیه تا متخصص شدن

در صنایع فولاد و تولید آرماتور فولادی ابزارهایی مانند جدول اشتال، جدول وزن و…  برای کمک به عوامل پروژه وجود دارند که نقشه آرماتور بندی یکی از مهم ترین آنهاست.

این نقشه حاوی اطلاعات بسیار مهمی در مورد ویژگی های فنی میلگرد است که با عبارات و نمادهای خاصی نشان داده می شود. پس می توان این گونه نتیجه گرفت که به تفسیر و درک اطلاعات فنی آرماتور، نقشه خوانی میلگرد می گویند.

هر یک از نمادها و نشانه ها در این نقشه، دارای مفهومی هستند که به یکی از ویژگی های میلگرد اشاره می کنند. برای مثال خطوط نقطه خط های متقاطع، نشان دهنده ابعاد یا ارتفاع این محصول هستند. سایر فرایندها نیز با نشانه های دیگری نمایش داده می شوند.

در این نقشه جزئیات مواد، فرایندهای تولید، نیازمندی های کیفی و دستورالعمل ها به دقت توصیف می شوند و ابعاد محصول با استفاده از واحدهای رایج میلی متر یا اینچ عنوان شده اند.

پیشنهاد نویسنده:  خرید میلگرد کلاف

اثیر نقشه خوانی میلگرد بر قیمت آن

نقشه خوانی میلگرد ارتباط مستقیمی با قیمت آن دارد. با تسلط بر این مهارت، می توان مقدار آرماتور مورد نیاز را به درستی محاسبه کرد. محاسبه دقیق مقدار میلگرد باعث می شود که مقدار مناسبی از آن خریداری شده و از پرت و دور ریز میلگرد جلوگیری شود. چرا که دور ریزی این مقاطع باعث افزایش هزینه های ساخت و ساز می شود.

بنابراین با نقشه خوانی صحیح و اصولی می توان، هزینه ها و قیمت خرید میلگرد را تا حد زیادی مدیریت کرد.

علاوه بر این، نقشه خوانی آرماتور باعث می شود که میلگردبندی سازه به درستی انجام شود. اجرای صحیح میلگردبندی مقاومت کششی و فشاری سازه را افزایش می دهد. در نتیجه، سازه ای ایمن و مستحکم ساخته می شود.

آموزش و نحوه نقشه خوانی میلگرد

نقشه خوانی میلگرد، فرآیندی است که طی آن اطلاعات مربوط به ارماتور مورد استفاده در یک سازه بتنی از نقشه های اجرایی استخراج می شود. این اطلاعات شامل نوع، قطر، تعداد، طول و فاصله بین آنها است.

در نقشه های اجرایی، میلگردها با خطوط پررنگ نشان داده می شوند. قطر آرماتور با یک عدد مشخص شده که در داخل دایره ای که دور آن کشیده شده نوشته می شود. تعداد محصولات نیز با یک عدد در کنار هرکدام از آنها نشان داده می شود.

طول میلگردها با یک خط تیره که از یک سر تا سر دیگر آن کشیده شده، مشخص می شود. فاصله بین آنها نیز با یک خط تیره که بین دو مقطع کشیده شده، نشان داده می شود.

پیشنهاد نویسنده:  بهترین قیمت میلگرد آجدار

راحل نقشه خوانی میلگرد :

نقشه خوانی میلگرد شامل 3 مرحله زیر یعنی آشنایی با علائم، تحلیل نقشه ها و تهیه جدول ریزمتره است که البته در قسمت قبل بسیاری از از آنها توضیح داده شد.

آشنایی با علائم و اصطلاحات نقشه

اولین قدم در نقشه خوانی میلگرد، آشنایی با علائم و اصطلاحات مربوط به آن است. این علائم و اصطلاحات در استانداردهای ملی و بین المللی تعریف شده اند.

تحلیل نقشه های اجرایی

پس از آشنایی با علائم و اصطلاحات، باید نقشه های اجرایی را به دقت بررسی کرد. در این مرحله باید نوع، قطر، تعداد، طول، و فاصله بین میلگردها را مشخص کنید.

تهیه جدول ریزمتره میلگرد

پس از تحلیل نقشه های اجرایی، باید یک جدول ریزمتره میلگرد تهیه کرد. این جدول شامل اطلاعات مربوط به تمام میلگردهای مورد استفاده در سازه است. جدول ریزمتره یک ابزار مهم برای محاسبه مقدار آرماتور مورد نیاز و همچنین برای کنترل اجرای میلگردبندی است.

3 نکته مهم هنگام نقشه خوانی میلگرد

در اینجا چند نکته برای نقشه خوانی میلگرد آورده شده است زیرا این عملیات یک مهارت مهم برای مهندسان عمران و سازه است. با تسلط بر این مهارت، می توان از ایمنی و استحکام سازه اطمینان حاصل کرد.

  1. از یک خط کش و مداد برای اندازه گیری طول و فاصله بین میلگردها استفاده کنید.
  2. از یک جدول ریزمتره برای جمع آوری اطلاعات مربوط به تمام میلگردهای مورد استفاده در سازه استفاده کنید.
  3. در صورت وجود هرگونه ابهام در نقشه های اجرایی، با مهندس طراح یا مجری سازه مشورت کنید.
فولاد توان ساخت مهراد...
ما را در سایت فولاد توان ساخت مهراد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فولاد مهراد mehradsteel بازدید : 5 تاريخ : يکشنبه 2 ارديبهشت 1403 ساعت: 16:46