نوسانات بورسی و تاثیر آن بر قیمت مقاطع فولادی

ساخت وبلاگ

عوامل موثر بر قیمت مقاطع فولادی

قیمت گذاری مقاطع فولادی، تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد که بورس آهن آلات و ارز یکی از مهم ترین آنهاست. در ایران و سراسر جهان، نرخ محصولات فولادی به نوسانات بورس وابستگی شدیدی دارد؛ به همین دلیل هرگونه تغییر در این شاخص برای فولادسازان حساس و حیاتی است.

ما با همکاری کارشناسانمان در فولاد مهراد، به تاثیر بورس بر قیمت فولاد و پیش بینی نرخ مقاطع پرفروش در آن مانند میلگرد می پردازیم. پس اگر به هر دلیلی با بازار فولاد به عنوان خریدار، تولیدکننده، واسطه و… سر و کار دارید ادامه این مطلب تحلیلی و تخصصی را از دست ندهید.

چگونگی تاثیر بورس بر قیمت مقاطع فولادی

قبل از هر چیزی باید بدانید که بازار بورس کالا، یک محیط معاملاتی بسیار گسترده برای عرضه و فروش کالاهای ارزشمند مانند مقاطع فولادی است. در این بازار انواع کارخانه ها و تولیدکنندگانی که موفق به دریافت کد بورسی شده اند، حضور دارند.

فعالیت در این بازار معاملاتی کاملا رقابتیست و بسته به شرایط اقتصادی کشور، نرخ کالاهای مرتبط (فولاد خام)و تحولات سیاسی دچار نوسان می شود.

طبیعی است که هر چه شرایط اقتصادی کشور بهتر باشد، تقاضا برای خرید مقاطع فولادی بیشتر شده و قیمت ها افزایش پیدا می کند. در شرایطی که اقتصاد کشور در حال رکود باشد، نه تنها تقاضا بلکه قیمت ها نیز کم می شوند.

کالاهایی مانند فولاد خام، سنگ آهن و… مواد اولیه برای تولید این مقاطع هستند. هر چه معادن و منابع یک کشور مانند ایران برای این محصولات بیشتر باشد، قطعا از لحاظ تولید قوی تر خواهند بود. بنابراین در این مناطق نسبت به کشورهای وارد کننده، قیمت ها کمتر است.

تحولات سیاسی و اقتصادی بر تمام ارکان یک کشور تاثیر می گذارند. مثلا وقتی که یک جامعه در حال جنگ یا قحطی است، عرضه کالا به شدت کاهش پیدا کرده و قیمت بیشتر می شود. برخلاف جنگ و اختلافات سیاسی، اگر توافقنامه صلح امضا شود، کاهش قیمت ها را مشاهده می کنیم.

بنابراین می توان نتیجه گرفت که تمامی این عوامل بر شاخص بورس و قیمت مقاطع فولادی تاثیرگذارند.

پیشنهاد نویسنده: فروش انواع مقاطع فولادی بطور عمده و خرد

رابطه بین بازار سرمایه و بازار فولاد

دو بازار معاملاتی بسیار مهم اقتصادی در ایران، سرمایه و فولاد هستند که رابطه تنگاتنگی با یکدیگر دارند. در بازار سرمایه، اوراق بهادار مانند سهام و اوراق مشارکت معامله می شوند؛ در حالی که بازار فولاد، محلی برای معامله مقاطع فولادی مانند میلگرد، تیرآهن و… است.

این دو بازار معاملاتی به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر یکدیگر تاثیر می گذارند.

رابطه مستقیم بازار سرمایه و آزاد:

اگر به جنبه مستقیم رابطه این دو بازار دقت کنیم، متوجه می شویم تغییرات جزئی بازار سرمایه، باعث تغییر قیمت فولاد در بازار آزاد می شود. تاثیرپذیری این دو کاملا مستقیم و دو طرفه است، یعنی هر دو یا افزایش پیدا می کنند یا کاهش.

رابطه غیر مستقیم بازار آزاد و سرمایه:

در این حالت سه عامل یعنی وضعیت اقتصادی کشور، اخبار سیاسی و عوامل بین المللی موجب تاثیر غیر مستقیم بازار فولاد و سرمایه بر یکدیگر می شوند.

همانطور که توضیح داده شده، رونق اقتصاد کشور، تحولات سیاسی مثبت و امضای توافقنامه باعث افزایش قیمت فولاد در بازار آزاد می شود.

پیشنهاد نویسنده: بهترین قیمت میلگرد

انواع قراردادهای فولادی در بورس کالا

در بورس کالا برای عرضه هر یک از محصولات، قراردادی وجود دارد. این قراردادها برای فولاد به دو صورت نقدی و آتی هستند.

در قراردادهای نقدی، تسویه حساب برای قیمت و مقدار کالای موردنظر همان لحظه انجام می شود، در نتیجه هیچکس (فروشنده یا خریدار) بدهکار و بستانکار نخواهد شد.

اما در قراردادهای آتی، ابتدا قیمت و مقدار کالا مشخص می شود سپس تسویه حساب آن را به آینده موکول می کنند. این نوع قرارداد مزایایی مانند کاهش ریسک قیمتی، افزایش نقدینگی در بازار و فرصت معاملاتی جدید دارد.

البته قراردادهای دیگری مانند نسیه، سلف، اختیار خرید و فروش وجود دارند که توضیح آن ها از حوصله این بحث خارج است؛ زیرا شرایط ویژه و پیچیده تری دارند.

فرمول تعیین قیمت پایه آهن آلات در بورس ایران

برای تعیین قیمت پایه فولاد در بورس، فرمولی وجود دارد که از سه پارامتر اساسی تشکیل شده است. قبل از هر چیزی باید بدانید که قیمت آهن آلات، بر اساس نرخ شمش فولادی تعیین می شوند. بنابراین اطلاع از قیمت شمش فولادی و دلار نیمایی بسیار حساس و مهم هستند.

پارامتر دیگری که در این فرمول مشاهده می کنید، ضریب تعدیل کننده برای کاهش نوسانات قیمتی است که ضریب 0.95 در نظر گرفته می شود.

قیمت پایه = قیمت شمش فولاد جهانی × میانگین هفتگی دلار نیمایی × 0.95

مثال: فرض کنید قیمت شمش فولادی در سایت بورس کالا به صورت جهانی، 1500 دلار اعلام شده و بهای دلار نیمایی در همان لحظه 24500 تومان است. در این صورت قیمت پایه برای فولاد به صورت زیر تعیین می شود:

قیمت پایه = 1500 دلار × 24500 تومان × 0.95 = 34912500 تومان

روش‌ های کاهش ریسک سرمایه ‌گذاری در بورس فولاد

بازار بورس پر از ریسک و خطر است. بنابراین اگر علم و تجربه کافی ندارید، لطفا نزدیک آن نشوید. اما اگر متخصص این حیطه هستید، از روش های زیر برای کاهش ریسک استفاده کنید.

تنوع بخشی در خرید:

تمام سهام و کالای موردنظر خود را از یک شرکت نخرید، تنوع ایجاد کرده و سرمایه را بین شرکت های متنوع پخش کنید. به عبارت دیگر، تمام تخم مرغ های خود را درون یک سبد نگذارید. در این صورت با کاهش سهام یک شرکت، خسارت مالی خود را با سایر شرکت ها جبران می کنید.

تجزیه و تحلیل مداوم:

قبل از اقدام به خرید وضعیت مالی شرکت، بازار فولاد و سایر عوامل را از منابع معتبر و به روز تحلیل کنید. تحلیل همیشگیه بازار فولاد، توسط کارشناسان با تجربه ما برای شما عزیزان آماده شده که ابزار خوبی برای راهنمای شماست.

سرمایه گذاری با سرمایه کم:

با کاهش مبلغ سرمایه گذاری در شروع کار، می توانید ریسک و خطر آن را تا حد زیادی کنترل کنید.

پیش بینی قیمت میلگرد در بورس کالا

پیشبینی قیمت مقاطع فولادی در بازار پر ریسک بورس، به سختی انجام می شود. اما با بررسی این بازار در سال های گذشته و تاثیر عوامل جانبی تا حدودی می توان محدوده آن را اعلام کرد.

عواملی که بر آینده قیمت هر شاخه میلگرد در بورس کالا تاثیر می گذارند عبارتند:

  1. پیش بینی قیمت شمش فولادی در بازار جهانی
  2. پیشبینی قیمت لحظه ای دلار نیمایی
  3. وضعیت اقتصادی، سیاسی و نحولات کشور

پیشنهاد نویسنده: قیمت میلگرد کلاف 

ر اساس آمار و اطلاعاتی که کارشناسان ما تهیه کرده اند، شواهد نشان می دهد که در صورت ثابت بودن شرایط سیاسی کشورها، قیمت شمش به صورت سالانه افزایش پیدا می کند. بهای دلار نیز اگر چه که گاهی به مدت کوتاه کاهش داشته، اما در کل روند صعودی آن در نمودارها دیده می شود.

البته در نیمه اول سال 1402، شاهد افت شدید قیمت مقاطع فولادی بودیم که به دلیل افزایش عرضه و کاهش تقاضا اتفاق افتاد. در مورد میلگرد نیز که وابستگی شدیدی به شمش و آهن اسفنجی دارد، نمودار قیمت ها روند نزولی را نشان دادند.

بنابراین برای نیمه دوم امسال، پیشبینی می شود که بازار بورس و شمش همچنین ثابت باشند. مگر اینکه تحولات سیاسی ناگهانی رخ دهد و بر این بازار کساد تاثیر بگذارد.

فولاد توان ساخت مهراد...
ما را در سایت فولاد توان ساخت مهراد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فولاد مهراد mehradsteel بازدید : 4 تاريخ : يکشنبه 2 ارديبهشت 1403 ساعت: 16:54